Anasayfa / Forex Egitimleri / Gerileme ve Geri Çekme Nedir?

Gerileme ve Geri Çekme Nedir?

Gerileme ve Geri Çekme Nedir? Acemi yatırımcıların neden oldukları panik ve erken çıkışlar nedeniyle en çok nefret ettikleri modellerden ikisidir. Bununla birlikte, bu modeller nispeten sık meydana gelme eğiliminde olduğundan, aslında zamanın yaklaşık% 20’sinde; konumunuzu etkili bir şekilde korumayı öğrenebilirsiniz. Hatta bunları kar biriktirmek için kullanabilirsiniz.

Gerileme ve Geri Çekme Nedir?

Piyasalarda yeni bir yatırımcı iseniz, satmadığınız hiç bir üründen zarar etmiş değilsiniz mantığını kavramanız gerekmektedir. Yatırım yapacağınız materyalin haftalık, aylık ve yıllık grafik analizlerini iyi yapmanız gerekmektedir. Makalemizde anlık geri dönüşler hakkında detaylı bilgilendirmeleri bulabilirsiniz.

Fiyat bir desteğin altına düştüğünde, desteğe geri döndüğünde bir geri çekilme meydana gelir, ancak şimdi bir direnç olarak hareket etmeye başlar ve ondan geri dönerek aşağı doğru hareketini sürdürür. Aşağıdaki ekran görüntüsünde görselleşmiş bir geri çekilme görebilmeniz mümkündür.

Gerileme Nedir

Tersi, gerileme, geri çekilmenin ayna görüntüsüdür. Fiyat, yerleşik bir direncin üzerine çıktığında, bu dirence geri döndüğünde, ancak rolleri değiştirdiğinde ve şimdi bir destek görevi görüp geri sıçradığında bir geri dönüş meydana gelir. Aşağıdaki ekran görüntüsünde bir geri dönüş gösterilmektedir.

Yükseliş Trendi

Evet, bu kurulum, özellikle acemi yatırımcılar için biraz zor görünebilmektedir; ancak üzerinde çalıştıktan ve yeterli stop loss korumasını yerleştirdikten sonra endişelenecek bir şey yok.

Kalıp bu şekilde oynar. Fiyat, destek veya direnç bölgesini aşar aşmaz; bir alım veya satım sinyali oluşturur ve yatırımcılar ticarete girme eğilimindedir. Bununla birlikte, fiyat daha sonra tersine döndüğünde ve yakın zamanda kırılan direnç / destek seviyesine ulaştığından, pozisyon, girdiğimizden kısa bir süre sonra kaybedilene dönüşür.

Acemi yatırımcıların korktuğu ve kurulumun yanlış olduğunu varsaydığı için paniklediği yer burasıdır. Bununla birlikte, gerileme ve geri çekilmelere aşina iseniz ve tabii ki giriş noktanızın altına koruyucu bir durak koyduysanız, sakin kalabilirsiniz, çünkü model bitmese bile, sadece küçük bir kayıp alırsınız. Oldukça deneyimli bir kişinin henüz piyasaya girmemiş olması bile mümkündür, çünkü fiyatın geri dönmeden önce yeni oluşan destek / direnç yoluyla daha da geri çekilmesini bekliyor olabilir ve ona birkaç pip ekstra hareket kazandırır.

Gerileme ve Geri Çekilmelere Ne Sebep Olur?

Bir fiyat belirli bir seviyede direnç bulup daha sonra onu kırdığında, bir kırılma beklemeyen ve hemen öncesinde kısa gidenler, fiyatlar yükseldikçe ve direnç seviyesini kırdıkça kayıplar biriktirdiler. Ancak, fiyat önceden tanımlanan direnç seviyesine geri düştüğü için, kısa gidenler kayıpları en aza indirildikten sonra pozisyonlarını kapatmak isteyeceklerdir. Kısa bir pozisyonu kapatmak aslında varlığı satın almak anlamına geldiğinden; piyasaya alım baskısı getirir ve böylece fiyatları yükseltir.

Gerileme ve Geri Çekme Nedir?

Piyasaya henüz girmemiş olan diğer piyasa oyuncuları, önceden belirlenmiş direnç seviyesinin bir destek olarak hareket etmeye başladığını görür görmez, uzun giriş emirleri verirler. (çünkü gördükleri, bir desteğin geri dönüşü – bir yükseliş sinyali) . Kısa teminatla birleşen bu ek satın alma baskısı, fiyatı daha da yükseltir ve yükseliş eğiliminin başlamasına zemin hazırlayabilir.

Önceki fiyat tablolarından bazılarına bakarsanız, bu modellerin oldukça sık meydana gelme eğiliminde olduğunu göreceksiniz. Çoğu insanın bir ticarete girmek istediği fiyat grafiği alanları genellikle en değişken alanlardır. Burada fiyatlar konsolide oluyor, yatırımcılar pozisyon açıyor veya kapatıyor ve stop-loss avcıları pusuda bekliyor. Bu nedenle, piyasada daha uzun süre hayatta kalmak istiyorsak, bu dalgalanma konusunda rahat olmamız ve aynı zamanda gerçek grafik desenlerinin çoğu zaman kitaplardakilere tam olarak benzemediğine alışmamız önemlidir.

Önemli Kurallar

Gerileme için aşağıdaki önemli yönergeleri hatırlamayı düşünmelisiniz. (geri çekmeler, gerilemelerin ayna görüntüsü olduğundan, yönün tersi olması dışında onlar için de geçerlidir):

Öncelikle sakin olun ve pazar patlamadan sonra geri çekilmeye başladığında panik yapmayın. Gerileme sona erdikten sonra, ilk yukarı doğru hareketin devam etme olasılığı yüksektir.

İkinci Alışılmadık derecede yüksek hacim, bir geri dönüşün meydana gelme olasılığını artırma eğilimindedir. Bir kırılmaya kayda değer yüksek ses eşlik ediyorsa, ör. 30 günlük ortalamanın üzerindedir, bir gerileme yaşanması için iyi bir şans vardır. Model, ortalamanın üzerinde bir hacim kırılmasının ardından; ortalamanın altında olana göre üç kat daha sık meydana gelir.

Üçüncüsü Daha esnek bir yatırımcı iseniz, fiyat destek / dirençten geçer geçmez satın alınabilmektedir. Fiyat zirveye ulaştıktan sonra, geri çekilme gerçekleşmeden önce satış yapabilirsiniz. Gerileme bittikten hemen sonra tekrar uzun bir pozisyona girebilmeniz mümkündür. Güçlü yukarı doğru hareketten yararlanabilirsiniz. Bu strateji daha yüksek bir risk taşır; çünkü geri çekmenin başlangıcını ve sonunu önceden ölçmek zordur.

Sonuç Olarak Geri Çekilme Nedir?

Eğer ciddi bir şekilde piyasalarda para kazanmak istiyorsanız; Ani düşüşlerde kesinlikle zararla çıkmamalısınız. Borsa ve kripto para hareketliliği bir döngü içerisindedir. Bir çok profesyonel yatırımcı krizden beslenmektedir. Gelen aşırı panik satışları soğuk kanlı ve piyasayı iyi bir şekilde analiz eden yatırımcıların en sevdiği durumdur.

Analiz ve Grafikleri iyi bir şekilde okumanız gerekmektedir. İşlemlerinizi kârlı bir şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız, işlem yapacağınız materyali en iyi şekilde incelemeniz gerekmektedir. Bol şanslar.

Hakkında admin

Bu Makalemizde İlginizi Çekebilir

Parabolik Sar Göstergesi Nedir

Parabolik Sar Göstergesi Nedir?

Parabolik Sar Göstergesi Nedir? Son zamanlarda piyasalarda aşırı aşağı yönlü hareketler bir çok yatırımcıyı oldukça …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.